Kabelmanagement vindt bijna in elk kantoor plaats en moet regelmatig worden bijgehouden, maar wat is kabelmanagement? Kabelmanagement is het netjes ordenen en wegwerken van kabels. Dit is bij elke werkplek nodig. De werkplek staat namelijk vaak vol met apparatuur die allen verbonden zijn met kabels. Als deze kabels netjes zijn weggewerkt, geeft dit rust op de werkplek en zorgt het ook voor meer productiviteit bij uw medewerkers.

Wat is kabelmanagement?

Wat is kabelmanagement Kabelmanagement vindt bijna in elk kantoor plaats en moet regelmatig worden bijgehouden, maar wat is kabelmanagement? Dit is het netjes ordenen en wegwerken van kabels. De werkplek staat namelijk vaak vol met apparatuur die allen verbonden zijn via kabels. Als deze kabels netjes zijn weggewerkt, geeft dit rust op de werkplek en […]

20 november 2020

Wat is kabelmanagement

Kabelmanagement vindt bijna in elk kantoor plaats en moet regelmatig worden bijgehouden, maar wat is kabelmanagement? Dit is het netjes ordenen en wegwerken van kabels. De werkplek staat namelijk vaak vol met apparatuur die allen verbonden zijn via kabels. Als deze kabels netjes zijn weggewerkt, geeft dit rust op de werkplek en zorgt het voor meer productiviteit bij uw medewerkers.

3 tips voor goede kabelmanagement

Kabelmanagement is bij elke werkplek nodig. Of het nou gaat om de thuiswerkplek, productiewerkplek of werkplekken op kantoor. Vooral nu we thuiswerken, is het belangrijk om een zo rustig mogelijke thuiswerkplek te creëren. Ook is het voor werkgevers een ideaal moment om kabelmanagement op kantoor te laten uitvoeren. Kabelmanagement duurt 20 tot 30 minuten per werkplek, mits er goede voorbereiding is getroffen. Uiteindelijk is het belangrijk om de huidige situatie goed te inventariseren en of u kabelmanagement door een professionele organisatie wilt laten uitvoeren.

Tip 1. Zorg voor de juiste producten

Er zijn genoeg tips, tutorials en producten op het internet te vinden om thuis kabels netjes weg te werken. Gaat het om de thuiswerkplek, overleg dan met uw werkgever. Zij zijn niet verplicht om kabelmanagement of producten hiervoor te faciliteren, maar vragen naar benodigde producten kan altijd.

Tip 2. Controleer regelmatig de kabels

Het is belangrijk om kabels regelmatig te controleren. Welke kabels zijn echt nodig, zijn deze aangesloten op de juiste stekkerdoos en hoe zien de snoeren eruit? Zo voorkomt u niet alleen onnodige kabels op de werkplek, maar ook eventuele kortsluiting of een computerstoring. Benader hierbij eventueel een professional.

Tip 3. Besteed kabelmanagement uit

Tot slot kunt u natuurlijk kabelmanagement uitbesteden aan een professionele organisatie, zoals THP Clean Hardware. Dit bespaart middelen en kostbare tijd van uw medewerkers. THP doet meer dan het netjes wegwerken van de kabels. Wij kunnen ook monitorarmen monteren, de werkplek reinigen en controleren welke kabels nodig zijn op de werkplek. Erg handig bij het herinrichten van een coronaproof kantoor of bij het inrichten van een nieuw kantoor.

Wat is kabelmanagement volgens THP Clean Hardware?

Wij voeren kabelmanagement op verschillende manieren uit. Tot het leveren van goederen, monteren van monitorarmen en het netje wegwerken van bestaande kabels.

Wat kunt u verwachten als THP langskomt?

In 2020 hebben wij geholpen met het inrichten van de werkplekken in een nieuw kantoorpand. Deze klant koos ervoor om de hardware zelf aan te schaffen, maar onze onderhoudsmedewerkers deze te laten monteren. THP heeft toen de monitorarmen, stekkerdozen en kabels geleverd. Dit was een flinke, maar erg leuke klus. Na het monteren van de apparatuur, zijn de kabels netjes weggewerkt bij de wall-outlets. Bij het monteren van de monitorarmen is rekening gehouden met de hoogte van het bureau. Wij willen namelijk wel dat werknemers Arbo-verantwoord werken. Al snel zag het kantoor er ook als echt kantoor uit. Natuurlijk zijn wij niet weggegaan zonder de werkplek netjes en schoon achter te laten.

kabelmanagement wat is kabelmanagement

Bij deze bovenstaand voorbeeld hebben wij de uitgebreid de huidige situatie geïnventariseerd. Dit doen wij altijd voor de start van het uitvoeren van kabelmanagement. Deze inventarisatie bestaat uit de hoeveelheid werkplekken, status van de kabels en de wensen van de klant.

Wij komen dan ook op kantoor met de benodigde middelen bijvoorbeeld stekkerdozen, monitorarmen en kabels. Kabelmanagement bij THP kunt u dus inrichten zoals u zelf wilt. Ook kunt u het kabelmanagement combineren met onze andere diensten, zoals ICT-reiniging van de werkplekapparatuur, dieptereiniging van de werkplek of wellicht heeft u ook een datacenter of serverruimte die schoongemaakt moet worden.

ICT-reiniging, hoe werk dat bij THP Clean Hardware?

De term ICT-reiniging klinkt u misschien onbekend. Daarom hebben wij een vlog hierover opgenomen.

 

Voordelen kabelmanagement kantoor?

Het uitvoeren van kabelmanagement heeft veel voordelen. Hieronder staan een aantal voordelen die een organisatie krijgt:

  • Een rustige werkplek die meer productiviteit en focus stimuleert
  • Een veilige werkplek zonder losliggende en overbodige bedrading die tot storingen, kortsluiting en brand kunnen leiden
  • Interne behuizingen zijn beter bereikbaar dus ICT-medewerkers kunnen makkelijker hun werk doen, wat tijd en kosten bespaard
  • De werkplek is leeg dus schoonmakers kunnen beter onder het bureau schoonmaken
  • Een schoon bureau geeft een professionele uitstraling
  • Meer bewegingsvrijheid tijdens het werken voor de medewerker

Ook kabelmanagement uitvoeren? Neem dan contact met ons op via de onderstaande button. U krijgt binnen twee werkdagen een reactie.

Contact opnemen
Delen:
?