Professionele werkplekreiniging

FAQ Veilig Werken in tijden van COVID-19’

Nu de kantoren langzaam weer bezet raken, vertellen wij u graag hoe er veilig en hygiënisch gewerkt kan worden. Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Daarnaast bieden wij diverse communicatiemiddelen aan die u direct kunt inzetten. Download Instructieblad Veilig Werken Video Veilig Werken

Wat is jullie werkwijze tijdens COVID-19?

Staat er bij u binnenkort een dieptereiniging gepland? Deze kunt u met een gerust hart door laten gaan. Wij hanteren namelijk al sinds de uitbraak van COVID-19 een aantal voorzorgsmaatregelen. Dit doen wij naast de adviezen van het RIVM omtrent het nemen van afstand, thuisblijven bij klachten en persoonlijke hygiëne. Zo dragen onze onderhoudsmedewerkers handschoenen, mondkapjes en veiligheidshesjes. Ook worden er extra auto’s ingezet zodat maximaal twee onderhoudsmedewerkers in een auto zitten.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden werken onze onderhoudsmedewerkers op 1.5 meter afstand van uw medewerkers. Hierbij vragen zij de werkplekgebruiker om gedurende de reiniging afstand te doen van de werkplek. Zo kunnen wij op een veilige en hygiënische wijze onze dienst verlenen.
 

Kunnen we met persoonsgebonden toetsenborden veiliger werken?

Als u weer terug mag keren naar kantoor is het ook belangrijk dat persoonsgebonden werkplekapparatuur dagelijks wordt gereinigd. Deze raakt namelijk ook vervuild. Daarnaast komt u in aanraking met diverse andere besmettingspunten in de kantooromgeving, zoals deurklink, koffieapparaat en het bureau. Faciliteer uw medewerkers daarom professionele reinigingsdoekjes waarmee zij dagelijks de werkplekapparatuur zelf kunnen schoonmaken.
 

We willen losse toetsenborden verwijderen. Is dit verstandig?

Door losse toetsenborden en computermuizen te gebruiken, nemen uw medewerkers de juiste zithouding aan tijdens het werk. Een juiste zithouding zorgt voor minder mentale en lichamelijke klachten, zoals stress en rugpijn. Genoeg redenen om juist wel losse toetsenborden en muizen te behouden, thuis én op kantoor (als dit weer mogelijk is). Er zijn immers ook (gedeelde) telefoons en koffiezetapparaten waarmee virussen en bacteriën verspreid kunnen worden. Focus daarom op de reiniging van werkplekapparatuur als preventieve maatregel.
 

Werken professionele reinigingsdoekjes tegen COVID-19?

Volgens het RIVM is een reinigingsdoekje effectief om de kans op verspreiding van COVID-19 te verlagen. Mits deze regelmatig wordt gebruikt en andere maatregelen van kracht zijn omtrent persoonlijke hygiëne. Onze professionele reinigingsdoekjes zijn ontwikkeld vanuit onze dienst. Deze bevatten hetzelfde biologische reinigingsmiddel en zijn hierdoor geschikt om vuil van apparatuur en de werkplek te verwijderen.

‘’Virussen gaan op telefoons vrij snel dood, vertelt Molenaar (RIVM). Het risico dat je telefoon bijdraagt aan het overdragen van virussen is daarom klein, mits je de telefoon zo nu en dan schoonmaakt. Want hoe viezer het toestel, hoe langer virussen daarop kunnen overleven. “Bacteriën en virussen kunnen zich beter hechten aan vuil. Als je je telefoon goed schoonmaakt, verklein je dus het risico op besmetting.”

 Bron: https://www.nu.nl/weekend/6035533/virussen-zijn-dol-op-vieze-telefoons-hoe-maak-je-m-eigenlijk-schoon.html
 

Werkt dieptereiniging tegen COVID-19?

Uit eigen onderzoek, samen met onze partners Hogeschool Inholland en Radboudumc, blijkt dat onze dieptereiniging de besmetting significant reduceert. Onze vuilafstotende coating, waarmee wij de werkplekapparatuur behandelen ná de dieptereiniging, verlengt het hygiënisch effect voor een langere periode.
 

Moeten we de apparatuur extra laten reinigen tijdens COVID-19?

Dit is afhankelijk van het kantoorgebruik en andere hygiënische voorzorgsmaatregelen die u heeft getroffen. Op basis daarvan kunnen wij u adviseren in een extra reiniging. Wij adviseren in ieder geval wel om de werkplekapparatuur professioneel te laten reinigen wanneer uw kantoor weer opengaat. Zo begint u met een hygiënische basis. Neem contact op met uw accountmanager bij vragen hierover, ook indien u de frequentie van de dieptereiniging wenst te verhogen.
 

Hoe kan ik medewerkers betrekken in het reinigingsproces?

In deze tijd zijn we bewuster van onze hygiëne en gezondheid. Onze mindset is al veranderd. Bij de supermarkt maken we onze eigen winkelwagen schoon en in publieke ruimtes houden we 1.5 meter afstand. Om medewerkers te motiveren om zelf de werkplek te reinigen is duidelijke communicatie van essentieel belang. Informeer daarom uw medewerkers over wat u doet om hun gezondheid te waarborgen én wat zij zelf kunnen doen. Wij hebben een Toolbox ontwikkeld om dit te ondersteunen. De Toolbox bevat communicatiemiddelen waarin wordt uitgelegd wat een periodieke dieptereiniging is, welke medewerking wordt verwacht van de medewerkers en hoe dit wordt gefaciliteerd. De communicatiepakketten lopen uiteen van basisteksten, Roll-up banners tot en met complete communicatie met uw eigen logo.

Ga naar Toolbox
 

Wat is het verschil in jullie reinigingsdoekjes?

THP heeft twee soorten professionele reinigingsdoekjes. Eén voor de werkplek zoals bureau, armleuning en de high touchpoints in een omgeving (Happy Clean Office) en één voor hardware zoals beeldscherm, toetsenbord en tablet (Happy Clean Hardware). Onze reinigingsdoekjes zijn veelzijdig inzetbaar. Bekijk onze video’s op youtube om een indruk te krijgen voor welke toepassingen de reinigingsdoekjes geschikt zijn.
 

Desinfecteren de professionele reinigingsdoekjes van THP?

Onze professionele reinigingsdoekjes verwijderen hardnekkig vuil en zorgen tevens voor streeploos resultaat. Het reinigingsdoekje is ontwikkeld vanuit onze professionele dienstverlening en bevat hetzelfde biologische reinigingsmiddel. Wij adviseren géén desinfectiedoekjes voor apparatuur omdat hierin (veelal) alcohol zit. Desinfectiemiddelen zijn agressief en beschadigen de beschermlaag en/of coating van de apparatuur. Bovendien is desinfectie van bijv. telefoons niet noodzakelijk. Door regelmatig goed schoon te maken verklein je het risico op besmetting, zo stelt het RIVM.
 

Professionele reinigingsdoekjes

Professionele reinigingsdoekjes

Faciliteer uw medewerkers dagelijks met 2 soorten reinigingsdoekjes: eentje voor het reinigen van het meubilair en eentje voor het reinigen van de werkplekapparatuur. Door deze 2 doekjes dagelijks te gebruiken, is de werkplek in slechts 5 minuten weer fris en schoon!

Bestellen
?