Professionele reiniging van jouw werkplekapparatuur

Toetsenbord reiniging

Meer aandacht voor onmisbare kantooraccessoire

Iedere dag zijn we bezig met administratie, tekstverwerking en andere digitale kantoorwerkzaamheden. Het toetsenbord is hierbij onmisbaar. Zelfs met de komst van mobile devices zoals de smartphone en tablet, blijkt het vertrouwde apparaat voor ons belangrijk te zijn om echt productief te kunnen werken. Dat is ook wel te begrijpen, want uit onderzoek van Microsoft blijkt dat een toetsenbord zeer intensief gebruikt wordt. Zo raakt een actieve computergebruiker 669 keer per uur de spatiebalk aan en legt hij dagelijks met zijn vingers 32 kilometer af. Dit zijn indrukwekkende cijfers.

Daarnaast eten we regelmatig even snel een boterham of een snack boven het toetsenbord. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf werknemers in Nederland regelmatig luncht achter het bureau c.q. op de werkplek. Gegarandeerd dat het toetsenbord verstopt raakt met etensresten.

Ons toetsenbord heeft het zwaar te verduren en verdient meer aandacht. Professionele toetsenbord reiniging zorgt ervoor dat het apparaat waar we dagelijks afhankelijk van zijn, altijd goed functioneert en schoon is. Met name dit laatste is belangrijk.

Doe de check   Prijsopgave aanvragen

Medewerkers vragen erom

Door het intensieve gebruik verzamelt een toetsenbord een hoop etensresten, stof, haren en nagels. Dit leidt tot vastlopers en haperingen. Maar de vervuiling heeft ook invloed op de tevredenheid van de medewerkers. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 39% van de medewerkers de werkplek als vies en onfris ervaart. Daarnaast vindt 65% van deze medewerkers dat een werkgever verantwoordelijk is voor een schone werkplek.

Ben jij verantwoordelijk voor de werkplekken? Weet jij dan ook dat jij dé held van jouw organisatie kan worden?

Hoe zorg je nu als werkgever voor schone toetsenborden? Op het internet zijn veel doe-het-zelf artikelen te vinden. De instructies variëren van het ondersteboven houden van het toetsenbord tot het volledig losmaken van alle toetsen. Wat we zeker weten is dat het grondig schoonmaken van een toetsenbord een lastige én tijdrovende klus is. Is er een alternatieve oplossing?

Werk voor specialisten

De schoonmaak van kantoor hardware valt niet onder het werk van de reguliere schoonmaakmedewerkers. Zij beschikken niet over de juiste technische kennis en certificeringen. De werkzaamheden kunnen wel uitbesteed worden aan een specialist in het hygiënisch reinigen van ICT-apparatuur op de werkplek. Net zoals dat bedrijven specialisten inschakelen voor de glasbewassing of ongediertebestrijding. Het voordeel hiervan is dat de eigen medewerkers niet belast worden met het reinigen van de toetsenborden. Zij kunnen zich focussen op de corebusiness, daar waar ze goed in zijn. Maar ook op andere werkgebieden zoals ICT, HR en management wordt er winst geboekt.

Doe de check   Prijsopgave aanvragen

Happy collega’s

“Er is nu al twee keer gereinigd door THP en mijn collega’s zijn er blij mee. Het is niet zo dat ze iedere dag zeggen dat het toetsenbord zo schoon is. Wel kreeg ik enthousiaste reacties in de mail toen ik de komst van THP aankondigde. Mensen vinden het fijn dat er aandacht is voor goede hygiëne op de werkvloer. Soms eet ik stiekem achter de computer een koekje als tussendoortje. Ik kan me goed voorstellen dat er dan wel eens een kruimel tussen de toetsen verdwijnt.”

Anke Hamerslag – Facility manager Bacardi Martini Nederland

Minder besmetting = minder verzuim

Een schone werkplek draagt substantieel bij aan een lager ziekteverzuim en daarmee aan lagere kosten. Onderzoeksresultaten van het Amerikaanse bureau S.J. Thompson maken dit duidelijk.

Verspreid over een jaar namen ruim 1.600 medewerkers deel aan de studie. Zij kregen een 90 dagen durend ‘wellness programma’ aangeboden. Tijdens het traject is extra aandacht besteed aan het gevaar van bacteriën in combinatie met een goede computer schoonmaak, zoals het reinigen van hardware (toetsenbord, muis, telefoon). De algehele aanpak resulteerde na het onderzoeksjaar in een afname van het ziekteverzuim van 13 procent.

Duurzaam toetsenbord

Regelmatig zien we dat toetsenborden vervangen worden omdat ze ernstig vervuild zijn. Dat is zonde want de toetsenborden kunnen nog zeker een aantal jaren mee. Het kan ook anders. Professionele toetsenbord reiniging zorgt ervoor dat het onnodig en voorbarig vervangen van apparatuur zoveel mogelijk voorkomen wordt. Het is levensduur verlengend. Hierdoor hoeft er geen nieuw toetsenbord geproduceerd te worden en dragen we bij aan een beter milieu.

Doe de check   Prijsopgave aanvragen

Over Happy Clean

In 1996 is Happy Clean begonnen met het reinigen en het stofvrij maken van computerkasten. De kantooromgeving is in de loop der jaren behoorlijk veranderd. Vaste werkplekken in vaak kleine ruimtes zijn vervangen door inspirerende open kantooromgevingen waar flexwerkplekken en wisselende bezettingen de standaard zijn. Hierdoor werd ook de werkplekapparatuur intensiever gebruikt. Omdat het reguliere schoonmaakbedrijf deze apparatuur niet mag en kan schoonmaken, heeft Happy Clean zich doorontwikkeld tot specialist in ICT-reiniging. Happy Clean was hiermee een van de eerste bedrijven die deze dienst aanbood.

Happy Clean is inmiddels onmisbaar bij ruim 1500 organisaties in alle denkbare sectoren bij zowel grote als kleine bedrijven, organisaties en instellingen.

Hoe werkt toetsenbord reiniging?

De control-toets wordt verwijderd. Krachtige perslucht zorgt ervoor dat het vuil afgevoerd wordt via de opening bij de control-toets. Aangekoekte huidvetten worden verwijderd met een Biobased schoonmaakmiddel, borstel en microvezeltechniek. Van de 100.000 bacteriën blijft er maar 1 over. De tijdsduur bedraagt circa 7 minuten.

 

Werkplek check

Wil jij weten hoe het met de hygiëne van de werkplekapparatuur binnen uw organisatie is gesteld, doe dan geheel vrijblijvend de Werkplek check. Wij laten jou en jouw collega’s graag zien wat dieptereiniging van de apparatuur precies inhoudt.

Wist je dat Happy Clean ook kabelmanagement verricht? Door toetsenbord reiniging te combineren met kabelmanagement op kantoor, zorgt zowel voor een schone als een veilige werkplek!

?