Fokker Aerostructures

Vóór de reiniging werd de netheid van hun werkplekapparatuur beoordeelt met een magere 5,6. Na de reiniging schoot de waardering omhoog naar een 8,3.

Schone hardware werkt prettiger

Fokker Aerostructures vindt goede hygiëne voor haar medewerkers belangrijk en heeft besloten om de hardware op de werkplekken (toetsenbord, muis, laptop et cetera) specialistisch te laten reinigen door THP. De werkplekken in Hoogeveen en Papendrecht worden al sinds 2015 periodiek schoongehouden. Zo blijven de werkplekken schoon en krijgen schadelijke bacteriën en gevaarlijke ziekteverwekkers geen kans.

De onderhoudsmedewerkers van THP komen twee keer per jaar de werkplekapparatuur reinigen. Alle toetsenborden en muizen worden één keer per jaar voorzien van een zelfreinigende coating.

Werknemers vragen erom

Binnen Fokker is John Streng, Director Facilities, verantwoordelijk voor de facilitaire zaken. “Onze medewerkers vinden een schone werkplek belangrijk. We kregen steeds vaker de vraag of de werkplekken gereinigd konden worden. Zodoende hebben we de mogelijkheden onderzocht en zijn we dit traject opgestart. Schone apparatuur draagt namelijk positief bij aan de werkbeleving en daarbij streeft men ernaar om het ziekteverzuim te verlagen.”

FIT-programma

Het laten reinigen van de werkplekapparatuur past in het FIT-programma dat Fokker hanteert. John Streng: “Samen met de medewerkers gaan we voor een betere werkbeleving. Een beleving die erop gericht is om de productie te verhogen, het ziekteverzuim te reduceren en de medewerkers met meer plezier en enthousiasme naar het werk te laten gaan. Facilities is erop gericht om de medewerkers te ondersteunen en een prettige werkomgeving te bezorgen!”

Bekijk de mogelijkheden voor uw bedrijf

Resultaat dieptereiniging THP

Om het effect van de dienst van THP te meten is er een belevingsonderzoek verricht. De centrale vraag in dit onderzoek was hoe de medewerkers tegen hygiëne bij hun op het werk aankeken. Vóór de reiniging werd de netheid van hun werkplekapparatuur beoordeelt met een magere 5,6. Na de reiniging schoot de waardering omhoog naar een 8,3.

Het reinigen van de werkplekapparatuur is een quick-win om de schoonbeleving van de werkplek direct te verhogen.

Gratis werkplekcheck

Wilt u ook aan de slag met professionele reiniging van uw hardware? De Werkplekcheck kan u hierbij helpen. U kunt ook de groene knop rechtsboven gebruiken voor direct een prijsopgave.

Gratis Werkplekcheck

De Werkplekcheck laat zien hoe het met de hygiëne van de werkplekken bij u gesteld is. U krijgt professioneel advies hoe u de werkplekken het hele jaar door hygiënisch schoon kunt houden. Ook een communicatieplan richting uw medewerkers over persoonlijke hygiëne is een onderdeel van het advies. De Werkplekcheck is geheel gratis.

Project delen:
?