Dieptereiniging

Het diepte reinigen van werkplekapparatuur is een specialistische vorm van schoonmaken en houdt in dat de kwetsbare apparatuur met specialistische middelen grondig gereinigd wordt. Het werk wordt altijd uitgevoerd door goed opgeleide medewerkers die in ieder geval VCA, ESD, NEN 3140 en Cleanroom gecertificeerd zijn. Zichtbare (etensresten, stof, haren, nagels, etc.) en onzichtbare (bacteriële, plantaardige en dierlijke organismen en virussen) vervuiling op en in het toetsenbord wordt volledig verwijderd. Opgehoopte huidvetten op en in kieren van de computermuis en telefoon worden zorgvuldig weggehaald.

Noodzaak

Dieptereiniging van werkplekapparatuur is niet te vergelijken met een ‘oppervlakkige reiniging’ door bijvoorbeeld de kantoormedewerker zelf of door de reguliere schoonmaakmedewerker. Bij oppervlakkige reiniging wordt de werkplekapparatuur alleen stofvrij en/of vlekvrij gemaakt.

De apparatuur raakt tegenwoordig sneller vervuild omdat meerdere personen gebruikmaken van dezelfde werkplek. De ervaring leert dat door het flexwerken de medewerkers zich minder verantwoordelijk voelen voor het schoonhouden van de werkplek. Dit komt omdat hij of zij er niet meer op aangewezen kan worden. Ook speelt de persoonlijke hygiëne een grote rol bij het vervuilen van de werkplek. Niet iedere medewerker wast zijn of haar handen na het toiletbezoek maar maakt vervolgens wel gebruik van de werkplek. Er vindt kruisbesmetting plaats in de werkomgeving.

De kracht van herhaling

De kracht achter onze dienstverlening is het herhalen van de dieptereiniging. Hiermee garanderen wij kwaliteit en continuïteit, namelijk: het schoonhouden van de werkplekapparatuur. Net als bij het periodiek schoonhouden van bureaus, toiletten en vloeren. Herhaling van de dieptereiniging zorgt ook voor meer bewustwording, een hogere schoonbeleving en je speelt in op het gedrag van de medewerkers. Op frequente basis zien de medewerkers dat hun werkgever aandacht besteedt aan het schoonhouden van de werkplek. De medewerkers gaan hierdoor zelf ook netter met de werkplek om. Goed voordoen doet goed volgen. Het resultaat? Een investering die zichtbaar van toegevoegde waarde is.

 

?